tisdag 17 april 2012

Björkbladssnaps

Kom precis hem efter att jag varit på Bella Gästis, Hunnebostrand.
 Kom i snack med en ung servitören om björksav och han berättade att i norrland där gör man björkbladssnaps. Mycket intressant, har inte hört detta förut. Nu blev öronen stora som dasslock.
 Han kunde inga mängdmått men receptet löd ungefär så här:
 När björkens blad precis börjar spricka ut och är i storlek med musöron så plockas de och lägges på flaska tillsammans med ren vodka. Detta får stå en månad ungefär, du får smaka dig fram. Du märker när det är klart. Japp, så enkelt var det.
Nu blir det systemet på stört imorgon att inhandla ren vodka, för det är inte långt kvar innan bladen slår ut. Det gäller att vara väl förberedd.
Mycket spännande.

// Laila

PS.
Är det någon som har recept på denna björkbladssnaps, mottages det tacksamt DS.

2 kommentarer:

  1. http://www.lysator.liu.se/~johana/snaps/bjork.html

    SvaraRadera
  2. Tackar för tipset. Grundsnapsen blir nästan som en tinktur som sedan spädes ytterligare, om jag förstått det rätt. Tack Laila

    SvaraRadera