Ja, nu är det dags att skörda nässlor till vårens första nässelsoppa. Det är väl så vi mest tänker på nässlan förutan att vi förbannar den när vi bränner oss på den.
Men nässelshots är ännu ett av vårens livselexir till människan.
Tag ett par nävar med råa nässlor och släng ner i mixern tillsammans med saften från en citron och ett par centimeter med färsk skalad ingefära (skär gärna ingefäran i lite mindre bitar innan du slänger den i mixern). fyll på med ett par deciliter med vatten och kör detta till det är riktigt sönderdelat. Häll på flaska som förvaras i kylen och drick detta sedan som små shotar. Tycker du att det är för starkt så späd med mera vatten. Drick och njut.
Din mat skall vara din medicin och din medicin skall vara din mat. / Paracelsus
// Laila
Snygg bild! Jag har blandat ner kirskål också i shoten. Riktigt gott!
SvaraRaderaHar ingen kirskål, som tur är. Men jag kan tänka mig att det blir en extra piff. Men tack för tipset. // Laila
RaderaDu behöver inte gå långt om du vill ha en tuva kirskål till grönsakslandet, jag ställer gärna upp med det!
RaderaTack Kalle, men jag hoppar över detta chantila erbjudande. Är rädd för att vi inte hinner med att äta i samma takt som det växer och förökar sig. Variation i kosten är ju att föredra. // Laila
Raderammm då är det bara och gå utoch plocka nässlor då:)
SvaraRaderahmmm citronen och ingefäran har inte kommit upp än ha ha
Ha en go kväll
kram lillasyster
Kära syster vad gäller ingefäran och citronen så gäller det att ha framförhållning och att bida sin tid ;). // Laila
Radera